Helles Klint på Røsnæs

Grunden

Sommerhuset på Klydevej 9 ligger på en ca. 1.200 kvm stor naturgrund. Natur er måske så meget sagt; vi har gennem årene forsøgt at justere lidt på beplantningen, så naturen efterhånden svarer til vores definition af "natur".

Det er sket ved at importere planter fra omegnens skove, planter, som vokser vildt på Røsnæs. Resultatet er med tiden blevet en helt ugenert grund beplantet med Hyld, Benved, skov- og bornholmsk Røn, glansbladet Hæg - som ganske vist er en såkaldt invasiv art, men som har egenskaber, der gør den meget velegnet til netop de krav vi stillede til beplantningen.

Desuden Taks, Hassel, Fyr, Syren, Mirabel samt de to æbletræer, der stod på grunden, da vi købte huset. Bemærk at de fleste af planterne er mere eller mindre giftige!

Det ene æbletræ - skovfogedæble - har nogle ret triste æbler, så vi har ad flere omgange podet andre æblesorter på træet. Herunder en gren fra Pigeontræet fra vores gamle have i Valby.

Endelig halvsnylter fire Misteltenplanter på æbletræet. Vi har endnu ikke fundet ud af, om der både er han- og hunplanter, så vi med tiden kan høste vore egne frø. Du kan se flere billeder fra grunden her...

Og så er der på grunden mulighed for at se de smukkeste scenerier, hvis man altså står tidligt op: Solopgangene

Billedet viser blomstrende Primula og Mirabel i april 2018. Bemærk æbletræet med Mistelten til højre i billedet.

Sidst redigeret den 30-10-2020 12:10:27

Antal besøg siden oktober 2014 =

web statistics